Ελλοπιακός – ΑΟ Υπάτου 0-2 (pics)

Με τα γκολ των Τσίπρα (74′) και Ποτουρίδη (76′) – Τέταρτη (4 στα 4) κατάκτηση του τροπαίου για το σωματείο του Υπάτου!

Η ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Υπάτου κατέκτησε το “Super Cup Βοιωτίας 2023”!

Στον τελικό που έγινε (27/9) στο δημοτικό στάδιο της Αλιάρτου και στον οποίο αναμετρήθηκαν οι δυο ομάδες που εκπροσωπούν την Βοιωτία στην Γ’ Εθνική κατηγορία, επικράτησε της ομάδας του Α.Ο. “Ελλοπιακός” με 2-0.

Η ομάδα του Υπάτου, που ήταν η κάτοχος του τίτλου, αγωνίστηκε και στο φετινό “Super Cup” ως κυπελλούχος Βοιωτίας μιας και στον τελικό που είχε γίνει τον Μάιο στην Θήβα, είχε νικήσει τον πρωταθλητή Βοιωτίας, Ελλοπιακό, με 3-0.

Με την κατάκτηση αυτή έφτασε στις τέσσερεις (4) στους πέντε (5) τελικούς “Super Cup” που έχουν διεξαχθεί, τρείς (3) στην Θήβα και δυο (2) στην Αλίαρτο!

Το φιλμ του αγώνα

Οι νικητές είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 3ο λεπτό, όταν ο Σταγάκης έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Μπάρο μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Γερογιάννης μπλόκαρε!

Στο 11ο λεπτό, οι παίχτες του Ελλοπιακού είχαν κερδίσει κόρνερ από τα δεξιά, το εκτέλεσε ο Αλεξανδρής, οι του Υπάτου προσπάθησαν να διώξουν, ο Δήμου κατάφερε και έκλεψε την μπάλα, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Αλμπάνη και πέρασε μόλις πάνω από το τέρμα, κόρνερ!

Στο 18’ ο Αρμένης έκανε το γύρισμα, ο Μπάρο δεν κατάφερε να κάνει το πλασέ και η μπάλα πέρασε παράλληλα.

Στο 37’ ο Μπάρο έκανε την ωραία κάθετη πάσα στον Αλμπάνη, αυτός πέρασε τον Γερογιάννη, έκανε το γύρισμα, ο Δήμου, όμως, πρόλαβε και έδιωξε προ του Τσίπρα σε κόρνερ, πολύ καλή στιγμή για το Υπατο.

Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Ζαχαρός, ο Σταγάκης έπιασε την κεφαλιά, ο Γερογιάννης μπλόκαρε!

Στο 43’ φάση καρμπόν, κόρνερ για το ύπατο και πάλι από τα δεξιά και πάλι στην εκτέλεση ο Ζαχαρός και πάλι ο Σταγάκης στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά, ο Γερογιάννης και πάλι σε ετοιμότητα μπλόκαρε, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους!

Στο 51’ στην επίθεση οι του Υπάτου, η μπάλα πήγε στον Ζαχαρό, αυτός έπιασε πολύ δυνατό σουτ, εκπληκτική απόκρουση του Γερογιάννη σε κόρνερ!

Ο Ζαχαρός στην εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα πήγε στον Αλμπάνη, αυτός έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε και σε σώμα και πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι, νέο κόρνερ!

Στο 54’ και πάλι στην επίθεση οι του Υπάτου, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν, ο Μπάρο έπιασε το πολύ δυνατό σουτ, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ, τεράστια ευκαιρία για το Υπατο!

Στο 57’ φάουλ για το Υπατο σε καλή θέση, στην εκτέλεση ο Σταγάκης, ο Γερογιάννης μπλόκαρε!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό φάουλ για τον Ελλοπιακό, στην εκτέλεση ο Χασάι με το αριστερό, ο Αθανασόπουλος έλεγχε την πορεία της μπάλας και έδιωξε σε κόρνερ!

Στο 68’ οι του Ελλοπιακού πίεσαν ψηλά, ο Τζόρνταν έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Μεγάλο, αυτός ντρίμπλαρε τον Αθανασόπουλο και την έστειλε στα δίχτυα, αλλά γκολ δεν μέτρησε καθώς υπήρξε υπόδειξη από τον δεύτερο βοηθό διαιτητή για οφ-σάιντ!

Στο 74’, στον προσκήνιο και πάλι το Υπατο, ο Ποτουρίδης έδωσε στον Τσίπρα, αυτός δεν έκανε καλό κοντρόλ, αλλά ο Γεωργίου αιφνιδιάστηκε, δεν κατάφερε να διώξει, ο Τσίπρας επωφελήθηκε, κέρδισε την μπάλα, πρόλαβε τον Γερογιάννη, έκανε το πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και με αυτό το τρόπο η ομάδα του Υπάτου προηγήθηκε στο σκορ σε ένα κομβικό χρονικό σημείο!

Η εξέλιξη αυτή προφανώς επηρέασε τους παίχτες του Ελλοπιακού και δυο λεπτά αργότερα οι του Υπάτου πίεσαν ψηλά, ο Γεωργίου δεν έκανε καλό γύρισμα στον Γερογιάννη, ο Ποτουρίδης πίεσε, του έβαλε την κόντρα, ευνοήθηκε, έκανε και μια ντρίμπλα και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στο κενό τέρμα, για να κάνει το 0-2 και να «κλειδώσει» την νίκη της ομάδας του!

Στο 85’ οι του Ελλοπιακού βρέθηκαν στην επίθεση, ο Χασάι έδωσε στον Μεγάλο, αυτός από πλάγια θέση έκανε το σουτ, ο Αθανασόπουλος στην κλειστή γωνία μπλόκαρε σταθερά!

Στο 89’ ο Χασάι έκανε το γέμισμα, ο Τζόρνταν δεν έβαλε καλά το πόδι του, η μπάλα πέρασε άουτ, στην τελευταία φάση του ματς, Ελλοπιακός – Α.Ο. Υπάτου 0-2.

Οι συνθέσεις:

Α.Ο. Ελλοπιακός (Σωτήρης Παπαναστασίου): Γ.Γερογιάννης  –  Δήμου (61’ Καλαμπόκας), Χατζηαντωνίου, Γεωργίου, Ρουπάκας, Λάμπρου, Δημητρίου (46’ Χασάι), Σιαμπάνης (46’ Τζόρνταν), Αλεξανδρής (72’ Ιγμπινόμπα), Σαντζάκου, Κωστακόπουλο (46’ Μεγάλος).

Στον πάγκο έμειναν οι: Κυριατζής  –  Κυπραίος, Ρεσβάνης, Ριζάι.

Α.Ο. Υπάτου (Γιώργος Αντωνόπουλος): Αθανασόπουλος  –  Βαλμάς, Μπακαούκας, Ροκάκης (65’ λ.τρ. Νάνι), Σταγάκης, Αρμένης, Γλυνός (80’ Κατσούρος), Ζαχαρός, Τσίπρας (80’ Σπανός), Αλμπάνης (71’ Μκρτσιάν), Μπάρο (65’ Ποτουρίδης).

Στον πάγκο έμειναν οι: Τουρκοχωρίτης  –  Μπούσης, Κωνσταντίνου, Πολυμέρης.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Λουκάς Αλαφογιάννης (Γ’ Εθνικής), με βοηθούς τον Σταύρο Κατσέλη και τον Δημήτρη Θεοχάρη.

Αναπληρωματικός διαιτητής ήταν ο Γιώργος Λοΐζος.

Οι απονομές

Αρχικά τα μετάλλιά τους παρέλαβαν οι παίχτες του Ελλοπιακού και κατόπιν ο αρχηγός, Βαγγέλης Ρουπάκας, το κύπελλο του φιναλίστ.

Αμέσως μετά τα μετάλλιά τους παρέλαβαν οι θριαμβευτές!

Την κούπα παρέδωσε στους αρχηγούς του Α.Ο. Υπάτου, Θέμη Ποτουρίδη και Μιχάλη Σταγάκη, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Β., Κώστας Νίκας!!!

Πριν από τις απονομές των μεταλλίων και των κυπέλλων στους πρωταγωνιστές η Ε.Π.Σ. Βοιωτίας τίμησε την μνήμη του Κώστα Γκαλαμέλου απονέμοντας, δια χειρός Κώστα Νίκα, τιμητική πλακέτα στην σύζυγό του!

starsports.gr

Σχετικά